Σύρτης



Η αγάπη για το τρένο είναι μεγάλη ...  


αλλά μέσα άφησε μια ανεξίτηλη πληγή… δυστυχώς είμαι σε πολύ δύσκολη θέση να κάνω virtual reality όπως έχω ετοιμάσει ειδή και από παρόμοια γεγονότα στο μέρος μας είτε από βλάβες η καιρικές συνθήκες η αναμνηστικά video οπτικοποιώντας εκείνες τις εποχές…  απλά επιθυμώ να κάνω μια αναφορά για τον Βαγγέλη διότι ήταν κάτοικος του χωρίου μου που διαμένω , και το δυστύχημα έγινε στον τόπο μας..




Ήταν βράδυ 9 - Δεκεμβρίου του 2010 όλοι ήμασταν στο καφενείο μερικοί έπαιζαν δηλωτή άλλοι έκαναν φαγοπότια ,έβλεπαν μπάλα. Ότι ο καιρός ετοιμαζόταν να μπει για τα καλά ο χειμώνας..  μετά από περίπου 2 μέρες είχε χιόνι μέχρι σχεδόν την μεγάλη γέφυρα... χτύπησε το τηλέφωνο και μας είπαν ότι σε κάποια χαράδρα στην Ανδρίτσα εκτροχιάστηκε το τρένο εμείς παγώσαμε διότι ξέραμε ποιοι ταξίδευαν εκείνο το βράδυ στο τρένο..


Μερικοί ακολούθησαν την λάθος πληροφορία και μέσα σε αυτούς ήταν και ο Θανάσης του Παρασκευά... Ο Παρασκευάς ήταν ένας από τους διασωθέντες...  .. πήγαν με το αυτοκίνητο  σε ένα σημείο ποιο κάτω από το δυστύχημα που είχε πρόσβαση η σιδηροδρομική γραμμή στο Χ.Θ. 83.500 ….βάση τις πληροφορίες που είχαν πήραν κατεύθυνση για Άργος. . και έφτασαν σχεδόν στην Χ.Θ. 79.000 κοντά στην Άνδρίτσα με τα πόδια γραμμή γραμμή ενώ το ατύχημα ήταν Χ.Θ. 84 .300. (ο σταθμός μας έχει για ακρίβεια είναι Χ.Θ.  84.544) όσοι έφτασαν σχεδόν Ανδρίτσα επέστρεψαν μετά από πολύ ώρα στο δυστύχημα και έμαθαν τα άσχημα νέα.. Στο σημείο του δυστυχήματος είχε μαζευτεί κόσμος .. O Γιώργος και ο Παρασκευάς από το χωριό που ταξίδευαν μαζί με τον Βαγγέλη πήραν δύναμη  ότι θα πάνε όλα καλά που είχε φτάσει το συνεργείο γραμμής Αχλαδόκάμπου (όμως είχαν καταλάβει μέσα στο σκοτάδι την απώλεια τους συνταξιδιώτη τους)
Δυστυχώς ήταν  μια μεγάλη εμπείρια και για τους κατοίκους του χωριού  μα ποιο πολυ τα παιδια που διασώθηκαν.... Είναι μια μεγάλη απώλεια ο Βαγγέλης κυρίως από την οικογένεια του τα παιδιά του , συγγενείς, φίλους και γνωστούς . Εύχομαι να αρχίσει πάλι το τρένο να κατηφορίζει στην πεδιάδα του χωρίου μας να ξαναζωντανέψει το δίκτυο που το επιθυμούν πολλοί χωριανοί έχουν την ανάγκη του τρένου όχι μόνο σαν ταξιδιώτες αλλά και ως θεατές το είχαν πολλοί σαν κομβικό σημείο στην μέρα τους .. να περάσει το τρένο να φύγουμε .. να μαγειρέψουν και αλλά….το έχουν ένα μεγάλο παράπονο..


Y.Γ. Ας αρχίσει να λειτουργεί σύντομα -- γιατί έχει μείνει στην τοπική κοινωνία με λάθος ανάμνηση αν δεν ανοίξει η κυκλοφορία του τρένου δεν ξεχνάμε εύκολα αυτό το γεγονός "ότι έγινε το δυστύχημα και δεν λειτουργεί το τρένο"…



Panos Retro