Σύρτης





20 χρόνια πριν….

Μια ομάδα Γερμανών είχε έρθει Ελλάδα να καταγράψει ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου,

   Εμείς από αυτήν τη διαδρομή θα σας δείξουμε ένα κομμάτι από αυτό το βίντεο της καταγραφής – της διαδρομής, εμπλουτισμένο με χάρτη (την διαδρομή) το υψομετρικό και την χιλιομέτρηση να κάνει αντιστροφή μέτρηση περνωντας ακριβες υψομετρικα ,κατηφορίζοντας από Ελαιοχωρι για Ανδρίτσα αφού πρώτα περάσει από τον Σύρτη και τον Αχλαδόκαμπο.

Ο Σιδηροδρομικός σταθμός του Ελαιοχωρίου είναι στα 560 μέτρα ενώ η Ανδρίτσα στα 188. υψομετρική διαφορά που έχει το Ελαιοχωρι με την Ανδρίτσα είναι 372, για να καλύψει αυτή την διαφορά υψομέτρου το τρένο χρειάζεται να διανύσει σχεδόν 21 χιλιόμετρα σε περίπου 25 λεπτά.. για να καλύψει αυτήν την υψομετρική διαφορά..


Λεπτομέρεια: Πέντε περίπου χιλιόμετρα από τον σταθμό του Ελαιοχωριού με πορεία προς Ανδρίτσα στην  χιλιομετρική θέση 94 ,1 που βρίσκεται σε υψόμετρο 470 μέτρα, ενώ η χιλιομετρική θέση 82,8 έχει υψόμετρο 280 μέτρα. Τα σημεία αυτά έχουν υψομετρική διαφορά 190 μέτρα και σε νοητή ευθεία απέχουν μεταξύ τους μόλις 580 μέτρα, αλλά το τρένο να φτάσει από το ένα σημείο στο άλλο διανύει 11,3 χλμ.





Categories: